Monday, September 14, 2015

MAYONIS UNTUK KECANTIKAN

Image result for MAYONIS


Bukan hanya sedap untuk sajian tetapi terbukti mayonis cukup bagus kecantikan kulit. bahan yang terkandung dalam mayonis mempunyai campuran telur dan juga minyak zaitun. Jom kita bongkar beberapa rahsia mayonis...


1. Lembapkan kulit semula jadi
Kandungan telur dan minyak yang sangat banyak membantu melembabkan sel kulit yang kering dan nampak lebih awet muda. Bolehlah sapu mayonis di kulit wajah sebelum tidur malam ini, jimat tu!


2. Rambut anda jadi lurus dan sihat
Bukan hanya baik untuk kulit, mayonis membantu merawat rambut kering dan kasar. Kandungan dalam mayonis akan membuatkan rambut lebih terurus dan bebas daripada masalah rambut bercabang.


3. Rawat kulit kasar di lutut
Mayonis membantu hilangkan kulit kasar di lutut. Sapukan mayonis di bahagian bermasalah dengan lembut, ini akan menghilangkan sel kulit mati dan hasilnya kulit anda jadi lebih lembut.


4. Masalah kulit terbakar
Mayonis juga boleh digunakan untuk hapuskan kesan kulit terbakar akibat pancaran matahari yang terlalu lama. Selain itu mayonis juga membantu kulit yang mengalami iritasi dan panas.


5. Hilangkan kelemumur
Macam-macam dah guna tetapi kelemumur tetap ada. Jangan risau, anda boleh gunakan mayonis dengan sapu di kulit kepala dan biarkan beberapa minit sebelum bilas dengan air bersih.


6. Kulit jadi halus tanpa masalah
Sel kulit mati juga akan hilang jika anda selalu sapu mayonis di kulit wajah. Sapu dan biarkan selama 15 minit, kemudian bilas dengan air dan tepuk di wajah lembut. Ini akan membuatkan kulit jadi lebih lembut dan halus.

Wanita, nampak tak begitu bagus mayonis untuk dunia kecantikan? Apa lagi, cepatlah cuba jika mahu tengok hasilnya!


--------------------------------------------------------------------------------------------------
glora capuccino


Glo’ra Cappucino adalah kopi untuk mencerahkan kulit yang kusam atau gelap dengan pantas dan efektif. Kesan pemutihan akan dialami dari hujung rambut ke hujung kaki menjadikan kulit seluruh badan anda mendapat warna yang sekata, lebih cerah dan putih serta halus bak kulit bayi.
Campuran sebuk mutiara iaitu bahan pelembap semulajadi kulit anda, sumber protein, vitamin B kompleks, polisakarida, dan sedozen mineral kepada tubuh badan. Serbuk mutiara juga mengandungi asid amino yang berfugsi spesifik untuk menggelakkan kulit kelihatan kasar, kekurangan nutrien dan idak memperlihatkan kulit kelihatan tua dan berkedut.

Kebaikan Glo’ ra Cappucino
 • Menerangkan mata dan awet muda
 • Meningkatkan tenaga dan mengurangkan stress
 • Merapat, memontok, menegang dan menyerikan
 • Melembutkan dan menghaluskan tekstur kulit
 • Wajah kelihatan lebih cerah, gebu, bersinar dan berseri-seri
 • Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
 • Meningkatkan imunasi badan, baik untuk kesihatan luaran dan dalaman
 • Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
 • Melangsingkan dan menjadikan bentuk badan menarik
 • Rambut lebih sihat, bersinar dan lembut
 • Untuk kuku kaki dan tangan yang sihat dan cantik
 • Sesuai untuk semua wanita yang inginkan kecantikan luaran dan dalaman