Wednesday, May 27, 2015

MALAS NAK BERSOLEK ?

bersolek


Adakala kita malas untuk bersolek. Tetapi tanpa solekan, anda akan berasa kurang yakin untuk keluar rumah. Sedangkan kesan solekan hanyalah sementara dan sangat mudah dihilangkan.
Anda ingin kelihatan cantik meskipun tidak bersolek sempurna? Amalkan tip ini.

Alis

Alis yang rapi dan terbentuk adalah asas kepada menyerlahkan wajah anda. Jadi pastikan alis anda terlukis rapi dan cantik.
Perawatan wajah Perkara utama jika ingin tampil cantik tanpa solekan adalah wajah yang bersih dan mulus. Untuk mendapatkannya, anda harus rajin melakukan sentalan (scrub) untuk menghilangkan kulit mati.

Bulu mata

Aspek lain yang juga penting adalah bulu mata. Bulu mata yang tebal dan lentik dapat meningkatkan kecantikan.
Rajinlah oleskan vaselin bagi menjadikannya lebih lebat dan gunakan penyepit bulu mata agar lebih lentik.

BibiR

Sesekali lakukan pupur bibir dengan campuran minyak zaitun dan gula pasir. Inihappy wheels demo membantu melembapkan bibir yang kering. Jangan lupa juga menggunakan pelembap bibir secara rutin.
Pelembab Meskipun malas menggunakan solekan, anda tidak boleh malas menggunakan pelembap wajah. Pelembab akan membantu kulit menjadi lebih kenyal, halus dan tidak kering.

Mata

Walaupun tanpa solekan, mata harus tetap disegarkan agar tidak kelihatan lesu. Caranya adalah dengan sentiasa menggunakan krim mata untuk melegakan bahagian kelopak mata dan sekitarnya.
Selain itu, krim mata juga membantu mencegah timbulnya lingkaran hitam pada mata akibat kelelahan.

GiGi

Cara lain yang mudah untuk kelihatan cantik tanpa solekan adalah dengan memutihkan gigi anda. Gunakan whitening strip atau ubat gigi khusus untuk memutih dan mencerahkan gigi.
Serta kurangkan mengambil minuman yang boleh menjadikan gigi kekuningan seperti kopi atau teh.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

LIPSTIC COLLAGEN PIC

Lipstick merupakan salah satu alat make up yang digunakan oleh kaum hawa untuk menampakkan kecantikannya. Oleh itu, lipstick Jalinan Qaseh telah direka khas dengan gabungan collagen yang mempunyai banyak khasiat bagi membantu wanita meningkatkan kecantikan agar mereka sentiasa cantik dan menarik.

Keistimewaan
 • Merawat masalah bibir merekah
 • Pecah
 • Ulser
 • Mencerahkan bibir
 • Menjadikan bibir merah jambu
 • Bibir tampak lebih seksi serta munggilSERUM JALINAN QASEH

Vitamin C Serum + Collagen boleh lembapkan kulit  dan menambah nutrient kepada kulit di lapisan paling dalam (deeper layers) di mana pelembab tidak boleh menembusinya. Selain itu, ia mampu merawat masalah penuaan, pigmentasi, kekeringan melampau dan pori kulit yang besar.
 
Keistimewaan
 • Cepat meresap ke dalam kulit dan melembapkan wajah dengan lebih efektif
 • Meremajakan kulit wajah
 • Mencerah dan menyekata warna kulit wajah
 • Melambatkan proses penuaan
 • Mencegah kedutan