Tuesday, May 19, 2015

CEGAH BIBIR KERING DAN PECAH

LIP

Punca bibir kering dan bermasalah ini terjadi disebabkan pencemaran udara, perubahan suhu yang boleh menyebabkan bibir tidak dapat beradaptasi sehingga menjadi kering, makanan terlalu masam atau masin, tabiat merokok, minum kopi berlebihan, menggunakan kosmetik yang mengandungi bahan kimia terlalu kuat, alahan dan tabiat suka menjilat bibir dengan air liur.

Bagi mengelakkan ia menjadi lebih teruk, anda hendaklah segera melalukan langkah pencegahan. Beberapa cara berikut boleh anda jadikan sebagai panduan berguna.

·         Gunakan lip balm yang mengandungi tabir suria dan pelembap. Sinaran matahari merupakan salah satu faktor penyebab masalah bibir ini.
·         Pilih gincu yang sesuai. Sewaktu membeli produk kecantikan seperti gincu perhatikan kandungannya. Pilih gincu yang mengandungi emolien dan bahan semula jadi berpelembap.
·         Kerap minum air masak dan elakkan berada di tempat yang berdebu.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

LIPSTIC COLLAGEN PICimages (1)Lipstick merupakan salah satu alat make up yang digunakan oleh kaum hawa untuk menampakkan kecantikannya. Oleh itu, lipstick Jalinan Qaseh telah direka khas dengan gabungan collagen yang mempunyai banyak khasiat bagi membantu wanita meningkatkan kecantikan agar mereka sentiasa cantik dan menarik.

Keistimewaan
  • Merawat masalah bibir merekah
  • Pecah
  • Ulser
  • Mencerahkan bibir
  • Menjadikan bibir merah jambu
  • Bibir tampak lebih seksi serta munggil