Tuesday, May 26, 2015

SELAMAT TINGGAL KULIT SENSITIF

kulit
1 )Pastikan kondisi kulit selalu lembap. Gunakan produk yang sesuai dengan keperluan kulit yang sensitif.

2)Bersihkan kulit wajah secara minima 2 kali sehari. Ini kerana alahan pada kulit sensitif banyak disebabkan oleh kuman dan bakteria yang menempel. Gunakan sabun khusus untuk kulit sensitif yang akan mengurangi kandungan pH yang ada. Jika kulit berminyak, gunakan yang mengandungi salicylic acid untuk membuka pori yang tersumbat. Hindari menggunakan sabun dengan kandungan zat eksfoliasi yang menyebabkan kulit menjadi makin kering.

3)Gunakan air bersuhu normal saat membersihkan wajah. Air dingin dan hangat yang ekstrem penyebab kulit cepat mendapat alahan.

4)Pilih produk perawatan yang mengandung herba alami, seperti chamomile dan aloe vera yang berfungsi sebagai anti-alahan.

5)Hindari menggunakan penyegar wajah yang mengandung alkohol untuk menghindari reaksi kulit sensitif. Sebaiknya pilih yang mengandung lavender agar wajah segar dan cerah.

6)Ketika melakukan aktiviti di luar rumah, gunakan losen tabir suria dengan kandungan zink atau titanium diokside yang tidak mengandung minyak untuk mencegah alahan.

7 )Mengatur pola makan. Hindari makanan yang terlalu masin atau manis kerana akan merangsang reaksi alahan dari dalam tubuh. Banyakkan pengambilan buah dan sayur yang kaya vitamin dan mineral untuk menjaga kesihatan dan meregenerasi kulit.---------------------------------------------------------------------

QASEH BEAUTY SET 4 IN 1
dfsdf


Boleh Mengatasi
  • Masalah jeragat
  • Masalah jerawat parah
  • Parut dan cela 
  • Tona kulit tidak sekata
  • Kulit gelap
  • Bintik hitam

Cara Penggunaan
Langkah 1: Bersihkan muka dengan Beauty Soap. Urut secara perlahan-lahan dan bilas.
Langkah 2: Semburkan Scar Toner pada kapas muka, kemudian ratakan scar toner pada keseluruhan muka sehingga rata.
Langkah 3: Sapukan UV  Pearl Cream  pada keseluruhan muka sehingga rata pada waktu siang.
Langkah 4: Pada waktu malam, ulangi langkah 1 dan 2. Kemudian sapukan D’Kunyit krim secara nipis pada keseluruhan muka.