Monday, July 13, 2015

4 KOLEKSI HIJAB YANG WAJIB ANDA MILIKI

Berikut empat jenis hijab yang wajib anda miliki:
tudung instant - woman online magazine
  1. Tudung Instan
Koleksi hijab jenis ini paling praktikal digayakan daripada yang lain. Ia boleh terus disarungkan ketika anda nak cepat. Koleksi hijab jenis ini juga semakin bervariasi. Koleksi tudung instan ini wajib dimiliki kerana ia bukan sahaja mudah dan praktikal, malah nampak kemas apabila dipakai walaupun anda berada dalam keadaan terburu-buru. Koleksi tudung instan jenis ini juga semakin disukai ramai kerana rekaannya sudah semakin moden dan ‘up to date’.

selendang panjang - woman online magazine
  1. Selendang Panjang
Material koleksi selendang panjang ada bermacam-macam, seperti rajut, chiffon, cotton dan lain-lain ini sebenarnya wajib anda miliki. Sebenarnya selendang panjang ini mudah untuk digayakan, sama ada turban dan sebagainya. Koleksi elendang panjang dengan material chiffon biasanya dijual dengan harga murah dan kebanyakan wanita Muslimah yang berhijab memilikinya.

pashmina - woman online magazine
  1. Tudung Pashmina
Kebanyakan anda pasti memiliki tudung Pashmina yang biasanya diperbuat daripada material Kashmir. Koleksi tudung Pashmina ini mempunyai pelbagai jenis warna, motif dan rekaan. Malahan, koleksi tudung Pashmina juga boleh dipakai dalam pelbagai majlis, tak kira formal mahupun in formal.Ada juga yang gemar menggunakannya sebagai selendang di leher.

segiempat - woman online magazine
  1. Tudung Segiempat
Koleksi Tudung Segi Empat menjadi kegemaran para hijabers. Biasanya diaplikasikan dengan pelbagai gaya tudung.Selain itu, koleksi tudung Segiempat ini juga lebih mudah untuk digayakan mereka yang baru saja berhijab. Koleksi tudung Segiempat ini juga mempunyai pelbagai motif dan rekaan. Materialnya pun bervariasi, antaranya cotton,polyester dan silk. Anda cuma perlu menyesuaikan materialnya dengan majlis yang mahu anda hadiri.

Sumber: http://www.wom.my/stail/koleksi-hijab-yang-wajib-ada/#ixzz3fjobMuPv 

=============================================================
LIPSTIC COLLAGEN PICimages (1)
LIPSTICK COLLAGEN

Lipstick merupakan salah satu alat make up yang digunakan oleh kaum hawa untuk menampakkan kecantikannya. Oleh itu, lipstick Jalinan Qaseh telah direka khas dengan gabungan collagen yang mempunyai banyak khasiat bagi membantu wanita meningkatkan kecantikan agar mereka sentiasa cantik dan menarik.

Keistimewaan
  • Merawat masalah bibir merekah
  • Pecah
  • Ulser
  • Mencerahkan bibir
  • Menjadikan bibir merah jambu
  • Bibir tampak lebih seksi serta munggil