Wednesday, July 15, 2015

CARA TERBAIK ATASI RAMBUT BERMINYAK

Berikut beberapa cara untuk mengatasi rambut berminyak:
  1. Anda boleh membasuh rambut pada setiap hari. Tapi fokuskan pencucian pada rambut bukan kulit kepala melainkan pada helaian rambut, kerana jika terfokus pada kulit kepala, ia dapat mengeringkannya.
  2. Gunakan perapi rambut hanya di hujung-hujung rambut saja. Hindari menggunakan perapi rambut pada batang rambut yang berada cukup dekat dengan akar rambut.
  3. Lemon adalah buah yang banyak mengandungi vitamin, mineral penting untuk menjaga kesihatan rambut dan mengatasi rambut berminyak. Lumur jus lemon pada kulit kepala dan rambut untuk mengurangkan minyak yang berlebihan pada rambut dan kulit kepala
  4. Anda boleh menggunakan syampu ringan (mild shampoo), syampu khas untuk rambut berminyak dan syampu bayi.
  5. Untuk mengatasi rambut berminyak anda juga boleh menggunakan air teh. Kandungan asid tanat pada air teh ternyata boleh mengatasi rambut berminyak.Air teh berfungsi mencegah pengeluaran minyak yang berlebihan di kulit kepada dengan cara memperkecilkan pori-pori kulit.

Read more: http://www.wom.my/kecantikan/mengatasi-rambut-berminyak/#ixzz3fvNtgT1z 
=======================================================================

reram
RE’ RAMBUT

Pelbagai faktor yang boleh menyebabkan masalah rambut terjadi seperti gejala hidup yang tidak sihat dan pemakanan yang tidak seimbang, juga faktor usia boleh menyumbang kepada masalah kepala botak dan gugur. Ia akan menyebabkan kita hilang keyakinan diri dan kehidupan seharian terjejas.
Dengan menggunakan produk Re’ Rambut, masalah-masalah tersebut boleh diatasi dengan senang dan cepat.
Re’ Rambut ini disediakan dalam bentuk roll-on dan hanya perlu disapukan pada tempat-tempat yang bermasalah seperti di kulit kepala, kening malah misai juga boleh digunakan.Urut perlahan selepas disapu supaya serum ini dapat meresap dengan lebih cepat.
Baunya yang harum dan teksturnya yang tidak berminyak memudahkan kita untuk menggunakannya di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa.

Kebaikan
·       Rambut gugur
·       Rambut beruban
·       Kulit kepala berkelemumur
·       Kepala botak
·       Kening nipis
·       Misai dan janggut tidak lebat atau beruban
147738-500x242G

Cara penggunaan
  • Sapukan di bahagian yang berkenaan dan urut perlahan.


imagestryhrt
Bahan-bahan
–Diperkaya dengan ginseng, vitamin E, nufera oil dan ramuan-ramuan terpilih.