Monday, July 13, 2015

MILIKI KULIT CANTIK & TIDAK KERING DENGAN SUSU

Ada beberapa cara agar kulit anda lebih cantik dan lembab dengan susu.
  1. Menghaluskan Kulit
Susu mempunyai sifat lembut dan dapat membuat kulit menjadi lebih kenyal serta lebih cantik. Anda boleh cuba untuk melakukan mandi susu.Paling kurang, dua minggu sekali untuk mendapatkan kulit yang halus.
  1. Memutihkan Kulit
Manfaat susu yang seterusnya buat kulit adalah memutihkan kulit. Mandi susu boleh membuatkan kulit tubuh menjadi putih dan cerah. Anda boleh mencampurkan lemon ke dalam susu agar kesannya lebih mengagumkan. Susu yang dicampur dengan madu pun boleh menjadi masker wajah untuk membantu mendapatkan kulit wajah yang bersinar.
  1. Mengangkat Sel-Sel Kulit Mati
Untuk mengangkat sel kulit mati, anda boleh mencampurkan serbuk almond atau oatmeal ke dalam susu yang kemudian berfungsi sebagai skrub. Lakukannya, paling kurang dua kali seminggu untuk mengangkat sel kulit mati pada tubuh.
  1. Mencegah Penuaan
Manfaat susu untuk mengatasi masalah garis-garis halus atau kedutan di beberapa bahagian tubuh memang tiada tandingannya. Anda boleh menggunakan manfaat susu, campurkan susu dengan pisang yang sudah dilenyek halus. Kemudian sapukan pada kulit yang berkedut atau mempunyai garis-garis halus. Lakukan dua kali seminggu selama 15 minit.
  1. Menegangkan Pori-Pori
Ternyata manfaat susu untuk kulit cukup hebat, susu dapat membantu menegangkan pori-pori besar pada kulit dengan mudah.Ambil kapas dan bentukkannya menjadi bulat, kemudian rendam ke dalam susu. Setelah itu, sapukan pada kulit yang memiliki pori-pori besar setidaknya tiga kali seminggu selama 20 minit,Untuk hasil yang lebih baik, anda boleh menambahkan madu asli ke dalam susu.
Sumber: http://www.wom.my/kecantikan/manfaat-susu/#ixzz3fjnLd55K 
===============================================================


AL HAQ (2)
SUSU KAMBING PREMIUM AL-HAQ

Minuman susu kambing merupakan minuman sunnah. Susu kambing adalah minuman semulajadi yang berkhasiat yang diperlukan untuk kesihatan tubuh badan. Susu kambing Premium Al-Haq diperkaya dengan pati kurma, kismis dan juga madu. Amat sesuai sebagai minuman harian sekeluarga.

Kebaikan
- Susu terbaik selepas susu ibu
- Menguat sistem imunisasi
- Melancarkan sistem penghadaman dan usus
- Meningkakan daya kepekaan, tumpuan & ingatan
- Memberi tenaga dan menyegarkan tubuh badan
- Pembekalan kalsium dan mineral yang tinggi untuk kanak-kanak
- Rasanya enak, tidak berbau hamis, mudah disediakan dan sesuai untuk seisi keluarga

Cara Penyediaan
1. Selawat 3 kali
2. Bacaan Surah Al-Fatihah
Insyaallah memberi kesan kerana kita hanya mampu berikhtiar,segalanya ditentukan dengan keizinan Allah s.w.t