Thursday, July 16, 2015

TRIK & TEKNIK SOLEKAN MENGIKUT BENTUK MATA

1) Wide Set Eyes
Kontur seluruh kawasan browbone / kelopak mata dengan nada matte neutral. Apabila memohon maskara, beruskan sudut dalaman bulu mata ke arah hidung anda. Ini melengkapkan bulu mata palsu yang lebih panjang di bahagian tengah.
1
2) Close Set Eyes
Aplikasikan warna lebih mendalam dan matte pada sudut luar mata. Serlahkan tear ducts menggunakan pembayang mata yang bersinar. Lihat, ini adalah pelengkap sempurna untuk mata kucing atau sudut bulu mata palsu.
2
3) Hooded Lids
Smokey eye yang lembut sesuai untuk bentuk mata ini. Gunakan juga pembayang mata matte untuk melengkapkan solekan.
34) Monolid
Smokey eye juga terbaik untuk bentuk mata jenis ini. Mulakan dengan menggaris keseluruhan mata menggunakan eye kohl kegemaran anda. Gunakan berus pensil untuk blend ia dengan cantik. Untuk menyerlahkan lagi kawasan mata, tonjolkan bahagian tengah mata menggunakan pembayang mata shimmery.
4
5) Downturned Eyes
Aplikasikan pembayang mata pada kelopak mata dan blend sudut luar ke atas. Apabila memohon maskara, sikat bulu mata luar ke bahagian atas dan ke arah temple. Ini membantu membuka mata. Selesaikan dengan satu set bulu mata palsu yang ‘mengangkat’ lagi mata anda.
5
6) Upturned Eyes
Bentuk mata ini boleh disesuaikan dengan pelbagai jenis gaya solekan. Namun, teknik terbaik adalah dengan memainkan bulu mata menggunakan maskara dan penggaris mata berwarna.
7) Deep Set Eyes
Fokus pada garis bulu mata bahagian bawah dengan menggunakan warna-warna yang kaya dan aplikasikan maskara.
6
Sumber: Wanista
=========================================================
lips prt w

PRETTY WHITE SEXY LIPS

Kelebihan
  • Merawat masalah bibir merekah
  • Pecah
  • Ulser
  • Mencerahkan bibir
  • Menjadikan bibir merah jambu
  • Bibir tampak lebih seksi serta mungil