Wednesday, July 01, 2015

KHASIAT BUNGA ROSE

Berikut adalah antara manfaat dan khasiat daripada bunga rose yang wajib anda ketahui:
 1. Memelihara Kecantikan Rambut
Air rose berkhasiat untuk memelihara kesihatan rambut kerana kaya dengan zat penyejuk semulajadi yang berfungsi sebagai pelembab. Tuangkan beberapa titis air rose ketika anda membasuh rambut dengan syampu pilihan untuk menciptakan aroma wangi pada helai rambut anda.Selain itu, anda juga boleh menggunakan air rose ini setelah bersyampu, titiskan pada rambut yang basah. Kemudian urut lembut untuk membantu pertumbuhan rambut menadi subur. Di samping itu, air rose juga boleh mengatasi peradangan di kulit kepada kerana masalah kelemumur.
 1. Menghilangkan Jerawat
Air bunga rose merupakan salah satu bahan pembersih semulajadi yang kaya dengan kandungan zat antioksidan dan mampu membunuh bakteria yang menyebabkan timbulnya jerawat di wajah.Bersihkan wajah anda dengan air suam yang sudah dicampur dengan air rose pada setiap pagi. Anda juga boleh membersihkan wajah dengan kapas yang sudah dibasahi air rose.
 1. Menyegarkan Tubuh
Bunga rose dapat menjaga kesegaran tubuh seperti mandi lulur di spa yang mengggunakan kelopak bunga rose sebagai media penyejuk tubuh setelah seharian anda melakukan aktiviti di luar rumah.
 1. Menjaga Miss V
Perawatan kecantikan tubuh seperti di spa biasanya menggunakan air rose atau air mawar sebagai salah satu bahan utama. Ini adalah kerana bunga rose mempunyai keharuman air rose yang istimewa dan berkhasiat untuk Miss V anda.Cucilah miss V dengan air suam yang telah dicampur dengan air rose secara rutin.
 1. Atasi Masalah Mata Penat
Mata penat dan lingkaran gelap di bawah mata boleh anda atasi dengan air rose. Ia bagus digunakan untuk menghilangkan mata merah dan meradang.Titiskan dua atau tiga titis pada mata, kemudian pejamkan mata anda beberapa minit untuk memberikan kesempatan air rose membersihkan mata anda. Lakukan cara ini secara rutin untuk menghindari jangkitan mata lebih parah.
 1. Mencantikan Kulit
Bunga rose memiliki kandungan lemak iaitu asid lemak Omega-3 dan Omega-6 yang berkhasiat untuk kesihatan kulit, sehingga anda dapat memiliki kulit yang sihat, cantik dan lembut. Lakukan secara rutin untuk mendapatkan hasil yang sempurna.
 1. Mengurangkan Stres
Aroma harum pada bunga rose dapat menghilangkan rasa penat atau stres sehingga tubuh dan fikiran anda kembali relaks dan stres yang sedang menekan boleh anda hadapi dengan tenang.

Sumber: http://www.wom.my/kecantikan/keistimewaan-bunga-rose/#ixzz3ec2YHexx 

=======================================================
LIPSTIC COLLAGEN PICimages (1)
LIPSTICK COLLAGEN
Lipstick merupakan salah satu alat make up yang digunakan oleh kaum hawa untuk menampakkan kecantikannya. Oleh itu, lipstick Jalinan Qaseh telah direka khas dengan gabungan collagen yang mempunyai banyak khasiat bagi membantu wanita meningkatkan kecantikan agar mereka sentiasa cantik dan menarik.

Keistimewaan
 • Merawat masalah bibir merekah
 • Pecah
 • Ulser
 • Mencerahkan bibir
 • Menjadikan bibir merah jambu
 • Bibir tampak lebih seksi serta munggil