Friday, July 03, 2015

PETUA DAN CARA MENGHILANGKAN BINTIK HITAM

1. Telur - Rendam sehelai tisu ke dalam dua biji putih telur. Kemudian, letakkan tisu itu dibahagian yang ditumbuhi bintik hitam. Tanggalkan tisu setelah ia kering. Selepas itu, bilas muka dengan bersih serta menggunakan pencuci muka yang bersesuaian. Anda disarankan menggunakan petua ini sebanyak dua kali dalam seminggu.
2. Madu - Ambil sedikit madu dan sapukan dibahagian yang ditimbuhi bintik hitam. Biarkan ia sehingga kering. Setelah ia kering, cuci wajah anda sehingga bersih dan keringkan wajah anda.
3. Bawang putih, limau nipis dan putih telur - Ambil seulas bawang putih, bersihkan ia dan tumbuk sehingga lumat. Selepas itu, gaulkan ia bersama perahan limau nipis dan putih telur. Kemudian ambil beberapa helai tisu dan basahkan tisu tersebut sebelum meletakkan diatas muka. Seterusnya, ambil ramua tadi dan tempelkan ia diatas tisu tadi. Biarkan sehingga kering dan bilas muka anda dengan air suam.
4. Lemon - Potong lemon kepada dua bahagian. Titiskan beberapa titisan madu keatas permukaan lemon tadi. Kemudian sapukan potongan lemon itu pada wajah anda yang ditumbuhi bintik hitam.
5. Kulit Kayu Manis & Beras Pulut - Caranya, campurkan kulit kayu manis bersama beras pulut. Setelah itu, goreng tanpa menggunakan minyak sehingga nampak kekuningan. Cara penggunaannya, kisar lalu gosokkan pada muka dua kali dalam seminggu.

Tahukah Anda?
Jika wajah anda ditumbuhi bintik hitam yang banyak, menurut doktor ia memberi petanda bahawa tahap kolestrol dalam badan tinggi. Info selanjutnya baca di sini…

Read more: http://www.wom.my/kecantikan/hilangkan-bintik-hitam-di-muka/#ixzz3eniihfaU 
=============================================================

fr4f
SET JALINAN QASEH 2 IN 1

Boleh Mengatasi
·       Masalah Jeragat
·       Masalah Jerawat Parah
·       Parut dan Cela
·       Tona Kulit Tidak Sekata
·       Kulit Gelap
·       Bintik Hitam

 Kandungan
  • Sabun
  • Krim kunyit

Cara guna
  • Basahkan muka, ratakan buih sabun keseluruh muka. Cuci selama 2-3 minit. Bilaskan dengan air dan keringkan dengan tuala bersih.
  • Gunakan D’kunyit Krim atau Krim Jeragat pada waktu malam sahaja. Sapukan dengan rata keseluruh muka secara nipis (kecuali mata dan mulut).