Friday, April 24, 2015

TIP BANGUN AWAL DAN BERSENAM

02G10955xTidur Awal
Jangan minum minuman berkandungan kafein ketika makan malam kerana ia akan mengganggu kitaran tidur anda. Pastikan juga semua alatan atau gajet elektronik ditutup sejam sebelum masuk tidur.

Bersiap Untuk Esok
Malam sebelumnya, padankan pakaian kerja untuk, cas bateri tablet dan gajet lain serta letak sebelah item yang ingin anda bawa bersama ke tempat kereja esok termasuk bekal makan dan minuman yang disediakan dan disimpan dalam peti sejuk.

Penggera Jauh Dari Anda
Anda akan rasa lebih “terjaga” sekiranya perlu berjalan untuk menutup butang penggera daripada menekannya dengan hanya capaian tangan. Sukar untuk rasa mengantuk lagi apabila jam loceng diletakkan di bilik sebelah bukan?

Lagu Baru
Ketika nak mula bersenam, cuba update lagu-lagu terkini untuk tingkatkan keterujaan anda melakukan aktiviti sambil menikmati lagu segar. Saat anda memuat turun lagu-lagu ini secara tidak langsung akan rasa bersemangat untuk pergi ke gim juga.

Janji Temu
Bukan berdating tetapi anda akan rasa lebih komited sekiranya berjanji dengan seseorang seperti teman gim atau jurulatih kerana kebarangkalian untuk anda ponteng lebih tipis.

Terus Teruja
Jangan lakukan senaman yang anda tak suka. Jika tidak suka berlari, anda boleh memilih untuk mengkuti kelas aerobik atau zumba. Apa saja yang buatkan anda seronok adalah senaman yang harus dijadikan rutin daripada anda rasa bosan dan meninggalkan aktiviti sihat sekaligus.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AL HAQ (2)Minuman susu kambing merupakan minuman sunnah. Susu kambing adalah minuman semulajadi yang berkhasiat yang diperlukan untuk kesihatan tubuh badan. Susu kambing Premium Al-Haq diperkaya dengan pati kurma, kismis dan juga madu. Amat sesuai sebagai minuman harian sekeluarga.

Kebaikan Susu Kambing Premium Al-Haq
- Susu terbaik selepas susu ibu
- Menguat sistem imunisasi
- Melancarkan sistem penghadaman dan usus
- Meningkakan daya kepekaan, tumpuan & ingatan
- Memberi tenaga dan menyegarkan tubuh badan
- Pembekalan kalsium dan mineral yang tinggi untuk kanak-kanak
- Rasanya enak, tidak berbau hamis, mudah disediakan dan sesuai untuk seisi keluarga

Cara Penyediaan
1. Selawat 3 kali
2. Bacaan Surah Al-Fatihah
Insyaallah memberi kesan kerana kita hanya mampu berikhtiar,segalanya ditentukan dengan keizinan Allah s.w.t