Friday, April 24, 2015

WAJAH GLOWING

Portrait of beautiful brunette woman with earring. Perfect makeu


PUPUR SEBELUM MULA Pakai pupur sebelum memulakan solekan akan memberikan kulit anda ekstra lembab, dan dengan itu kulit akan tampak lebih sihat dan bermaya.

PEMAKAIAN PELEMBAB  Tidak kisahlah jika kulit anda berminyak atau normal, pemakaian pelembab adalah perlu. Oleskan pelembab yang teksturnya tidak terlalu pekat selepas penggunaan pupur tadi. Kemudian, biarkan sekurang-kurangnya dua minit agar kulit dapat menyerap sempurna khasiat pelembab tadi.

BEDAK ASAS CECAIR Oleskan bedak asas dan biarkan selama beberapa minit. Ini akan membantu melembutkan tekstur kulit anda malah hasilnya juga tidak akan tampak kaku.

PEMAKAIAN PENYERLAH  Penyerlah hadir dengan pelbagai tekstur, ada yang berbentuk batang, kompak dan juga cecair. Namun seeloknya adalah berbentuk batang atau krim kerana tekstur sebegini memberikan hasil yang lebih asli dan mudah mesra pada kulit.

Cara terbaik untuk mengoles penyerlah bedak adalah dengan menggunakan berus yang besar, ini kerana berus yang lebih besar memberikan sapuan yang lebih meluas dan ketara namun kekal semula jadi.

PEMERAH PIPI BERSINAR Setelah selesai dengan pemakaian penyerlah di bahagian atas tulang pipi, layangkan tipis pemerah pipi yang bertekstur berkilau (shimmer) pada tulang pipi. Struktur tulang pipi akan lebih menonjol dengan perbezaan ton antara penyerlah dan pemerah pipi.

SAPU TIPIS BEDAK WAJAH LUT SINAR Oleskan bedak tabur lut cahaya pada seluruh wajah untuk meminimumkan kilauan pada wajah agar tampak lebih semula jadi dan lebih menyerlah.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


QASEH BEAUTY SET 4 IN 1


dfsdf


Boleh Mengatasi
  • Masalah jeragat
  • Masalah jerawat parah
  • Parut dan cela 
  • Tona kulit tidak sekata
  • Kulit gelap
  • Bintik hitam

Cara Penggunaan
Langkah 1: Bersihkan muka dengan Beauty Soap. Urut secara perlahan-lahan dan bilas.
Langkah 2: Semburkan Scar Toner pada kapas muka, kemudian ratakan scar toner pada keseluruhan muka sehingga rata.
Langkah 3: Sapukan UV  Pearl Cream  pada keseluruhan muka sehingga rata pada waktu siang.
Langkah 4: Pada waktu malam, ulangi langkah 1 dan 2. Kemudian sapukan D’Kunyit krim secara nipis pada keseluruhan muka.