Thursday, March 26, 2015

JOM BACA!!!! TIPS PEMAKANAN MENGIKUT JENIS DARAH

Patutkah anda mengikuti diet tertentu dan senaman berdasarkan jenis darah anda? Itulah apa yang telah dicadangkan oleh Dr. D’Adamo di dalam bukunya yang bertajuk ‘Eat Right for Your Blood Type’. Dr. D’Adamo adalah seorang doktor ‘naturopathic’ yang merasakan bahawa jenis darah boleh menentukan penyakit dan penyakit-penyakit yang mungkin akan dihidapi oleh badan anda. Ia adalah satu pendekatan yang menarik, namun belum ada kajian lagi dijalankan, dan tidak ada kajian yang menunjukkan jenis darah boleh menjadi peramal untuk perkembangan sesuatu penyakit. Walaubagaimanapun, jika anda tertarik dengan idea berdiet mengikut jenis darah, anda boleh teruskan membaca.
Apa yang menentukan kuantiti?
Wanita akan makan dalam kuantiti jumlah yang rendah setiap hari. Menurut Dr. D’Adamo, pengiraan ini adalah berdasarkan etnik. Dalam jenis darah, anda perlu mengubah pengambilan kumpulan makanan tertentu mengikut kumpulan etnik anda seperti Asia, Caucasian atau Afrika-Amerika.
Kumpulan makanan dan jenis darah
Jenis O dinasihatkan untuk mengamalkan pemakanan daging tanpa lemak, ayam , ikan, buah-buahan dan sayur-sayuran, bijirin dan tenusu serta senaman dengan bersungguh-sungguh.
Jenis A perlu mengamalkan makan makanan soya, bijirin, sayur-sayuran organik dan melakukan senaman yang lebih lembut.
Jenis B perlu makan makanan tenusu, daging, hasil keluaran , jagung atau gandum dan melakukan senaman yang sederhana serta dinasihatkan tidak mengambil terlalu banyak kekacang.
Jenis AB harus makan makanan laut, tauhu, susu, ayam, daging lembu dan melakukan senaman yang menenangkan.
Faedah mengamalkan pemakanan mengikut jenis darah
Dr. D’Adamo menyarankan untuk mengambil lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran, dan makan protein yang mencukupi dengan mengambil daging tanpa lemak, ayam, makanan soya, makanan laut dan susu rendah lemak. Beliau juga mengesyorkan untuk memakan lemak setiap hari, dan menghadkan gula dan alkohol.
===================================================================
glora capuccino
GLO’ RA CAPPUCINO
Glo’ra Cappucino adalah kopi untuk mencerahkan kulit yang kusam atau gelap dengan pantas dan efektif. Kesan pemutihan akan dialami dari hujung rambut ke hujung kaki menjadikan kulit seluruh badan anda mendapat warna yang sekata, lebih cerah dan putih serta halus bak kulit bayi.
Campuran sebuk mutiara iaitu bahan pelembap semulajadi kulit anda, sumber protein, vitamin B kompleks, polisakarida, dan sedozen mineral kepada tubuh badan. Serbuk mutiara juga mengandungi asid amino yang berfugsi spesifik untuk menggelakkan kulit kelihatan kasar, kekurangan nutrien dan idak memperlihatkan kulit kelihatan tua dan berkedut.

Kebaikan Glo’ ra Cappucino
 • Menerangkan mata dan awet muda
 • Meningkatkan tenaga dan mengurangkan stress
 • Merapat, memontok, menegang dan menyerikan
 • Melembutkan dan menghaluskan tekstur kulit
 • Wajah kelihatan lebih cerah, gebu, bersinar dan berseri-seri
 • Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
 • Meningkatkan imunasi badan, baik untuk kesihatan luaran dan dalaman
 • Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
 • Melangsingkan dan menjadikan bentuk badan menarik
 • Rambut lebih sihat, bersinar dan lembut
 • Untuk kuku kaki dan tangan yang sihat dan cantik
 • Sesuai untuk semua wanita yang inginkan kecantikan luaran dan dalaman