Monday, March 30, 2015

MENAKJUBKAN!!!- GREEN LAKE TAMAN INDAH YANG TENGGELAM BANJIR SETIAP TAHUN


Setiap tahun, sebuah taman di kaki bukit Gunung Austrian Hochschwab , bertukar menjadi sebuah kolam, dengan kesemua denai dan kerusi diselami bawah air. Sangat menakjubkan.. sehingga seorang jurugambar Marc Henauer berkata yang ia seperti hari kiamat. Tetapi ia sebenarnya adalah fenomena yang disebabkan oleh salji yang cair dan bertakung di taman ini.

Setiap tahun, taman ini bertukar dari tempat untuk pendaki gunung kepada untuk tempat untuk perenang. Taman ini terletak di tepi Gr√ľner See (Green Lake), dan merupakan tempat utama tumpuan pelancong. Pada musim bunga, salji diatas gunung Hochschwab mula cair, dan air itu mengalir ke kolam ini, dan kesemua tempat jalan, kerusi, dan juga pokok diselami air.

Tasik ini mempunyai kedalaman 1-2 meter dan seluas 2000 kaki persegi, tetapi boleh mencapai kedalaman 10-12 meter dan seluas 4000 kaki persegi. Menurut Marc Henauer, emosi yang dialaminya apabila didalam sebuah taman yang diselami sangat unik, dan hanya dapat dialami di sini. Fenomena ini hanya berlaku untuk 3-4 minggu setahun.

Jadi apa yang sedang anda menunggu lagi? Lihat lagi gambar di bawah ... 


Subhanallah... indah sungguhkan.. betapa betuahnya kita dapat melihat permandangan dalam tasik ini.. walaupun sekadar gambar sudah cukup untuk kita mengagungi kuasa Allah...

Sumber: Blog Taotauajer
==============================================================
SERUM JALINAN QASEH
 VITAMIN C SERUM + COLLAGEN
Vitamin C Serum + Collagen boleh lembapkan kulit  dan menambah nutrient kepada kulit di lapisan paling dalam (deeper layers) di mana pelembab tidak boleh menembusinya. Selain itu, ia mampu merawat masalah penuaan, pigmentasi, kekeringan melampau dan pori kulit yang besar.
 
Keistimewaan
  • Cepat meresap ke dalam kulit dan melembapkan wajah dengan lebih efektif
  • Meremajakan kulit wajah
  • Mencerah dan menyekata warna kulit wajah
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mencegah kedutan