Wednesday, March 25, 2015

MERAWAT MASALAH KELEMUMUR

kaffir lime

Air perahan limau purut

Perahkan air dari limau purut dan sapukan rata pada kulit kepala. Urut rata perahan limau purut agar ia akan lebih cepat meresap ke dalam kulit kepala. Air limau purut berfungsi untuk mencuci kulit kepala dengan lebih berkesan bagi yang mempunyai masalah kelemumur.

Daun Pandan

Gunakan kira-kira 10 helai daun pandan yang sudah matang. Tumbuk helaian daun pandan tersebut sehingga lumat dan tambahkan sekurang-kurangnya dua gelas air. Tapis air lebihan pada campuran tersebut dan kemudian sapukan rata pada kulit kepala. Ambil 30 minit untuk biar ia mengering dan cuci dengan air. Amalkan sekurang-kurangnya sebulan dua kali untuk lebih pembersihan kulit kepala kerana pandan berfungsi dalam mengurangkan masalah kelemumur bahkan memberikan aroma yang wangi buat rambut.

Santan kelapa

Sapu rata santan kelapa pada kulit kepala. Biarkan ia kering seketika di bahagian kulit kepala. Setelah itu cuci dengan shampu yang sesuai dengan kulit kepala anda. Amalkan dengan menggunakan santan kelapa untuk mengatasi masalah kelemumur kerana santan kelapa mempunyai khasiat yang baik untuk menghilangkan masalah minyak dan kelemumur.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


RE RAMBUT
reram

Pelbagai faktor yang boleh menyebabkan masalah rambut terjadi seperti gejala hidup yang tidak sihat dan pemakanan yang tidak seimbang, juga faktor usia boleh menyumbang kepada masalah kepala botak dan gugur. Ia akan menyebabkan kita hilang keyakinan diri dan kehidupan seharian terjejas.
Dengan menggunakan produk Re’ Rambut, masalah-masalah tersebut boleh diatasi dengan senang dan cepat.
Re’ Rambut ini disediakan dalam bentuk roll-on dan hanya perlu disapukan pada tempat-tempat yang bermasalah seperti di kulit kepala, kening malah misai juga boleh digunakan.Urut perlahan selepas disapu supaya serum ini dapat meresap dengan lebih cepat.
Baunya yang harum dan teksturnya yang tidak berminyak memudahkan kita untuk menggunakannya di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa.

Kebaikan
·       Rambut gugur
·       Rambut beruban
·       Kulit kepala berkelemumur
·       Kepala botak
·       Kening nipis
·       Misai dan janggut tidak lebat atau beruban