Monday, March 23, 2015

TIPS PULIHKAN BADAN PENAT BEKERJA

02G55081

Minum air teh hijau
Minuman berkhasiat yang diamalkan masyarakat cina ini mampu memberikan kesegaran pada tubuh badan dan minda kerana ia diperkaya dengan antioksida. Ia juga dapat mengurangkan kadar gula di dalam darah.

Senaman ringkas
Sebaiknya apabila setiba di rumah amalkan dengan melakukan aktiviti seperti bersenam atau paling tidak pun, menanam atau mengemas rumah. Ini kerana otak yang sudah penat bekerja di pejabat yang berhawa dingin boleh menyebabkan otak berfungsi dengan tidak baik. Senaman dapat menyalurkan oksigen kepada otak dan sekaligus badan akan cergas seperti sedia kala apabila badan sudah mengeluarkan peluh tatkala melakukan aktiviti di rumah.

Mandi air panas
Jika di rumah anda tidak ada sistem pemanas air mandian, apakata gunakan kaedah manual secara memasak air panas terlebih dahulu dan campurkan air panas tersebut sedikit dengan air yang bersuhu normal agar ia cukup berasa suam untuk kulit anda. Ia membantu dalam melegakan kaki yang penat dan sekaligus melancarkan peredaran darah dalam badan.

Minum air limau
Cuba amalkan meminum air bersama perahan limau sebelum masuk tidur.Gunakan lemon sebagai alternatif lain. Ia dapat membantu menangani penat badan agar keesokan harinya anda bangun dengan segar dan cergas.

Urut
Lakukan urutan seluruh badan sekali sebulan sebolehnya. Jangan terlalu kerap melakukannya kerana ia boleh mendatangkan kesan negatif pada badan.Ia dapat menyegarkan kembali badan dan melancarkan peredaran darah.
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------KOPI SUPEERHEBAT
dsc_8505

Keistimewaan
  • Langsing
  • Tiadak Buncit
  • Cergas / Aktif
  • Bertenaga
Mampu Mengatasi
ü  Buasir
ü  Migrain
ü  Senggugut
ü  Asma/Lelah
ü  Kencing Manis
ü  DarahTinggi
ü  SakitSendi/Otot
ü  Alergik
ü  Gastrik
ü  Gout
ü  Saraf/Sawan