Thursday, April 02, 2015

5 PETUA BUANG BULU KETIAK

Selain menggunakan pencukur, apa lagi cara untuk buang bulu ketiak yang tahan lama. Ini antara petua yang boleh anda gunakan.
Kunyit hidup dan kapur sirih - Cabut bulu ketiak satu persatu. Cabut dengan akar-akarnya sekali. Celupkan kunyit hidup dalam kapur sirih dan sapukan pada ketiak anda selama beberapa minit dan bilas dengan air. Cara ini dapat melambatkan masa bulu untuk tumbuh kembali. Mungkin tiga hingga empat bulan sebulan bulu baru tumbuh.
Lada putih dan dua butir kapur barus - Tumbukkan lada putih dan dua butir kapur barus. Kemudian gaulkan dengan sedikit minyak kelapa. Gosokkan campuran itu pada ketiak anda pada setiap malam sebelum tidur. Biarkan semalaman dan bersihkan apabila anda bangun untuk solat subuh. Amalan ini akan menyebabkan bulu ketiak anda tertanggal dengan sendiri dan mengambil masa yang agak lama untuk tumbuh kembali.
10 biji bintan putih, kapur barus dan air perahan limau nipis - Gaulkan semua bahan-bahan tersebut sehingga sebati. Cabut atau cukur bulu ketiak anda. Sapukan campuran bahan tadi ke ketiak anda selama beberapa minit. Bilas dengan air.
Pucuk jambu batu - Ramaskan ia sehingga hancur dan sapukan ia ke ketiak anda sebelum mandi.
Hampas kelapa - Lumurkan hampas kelapa di ketiak anda dan biarkan ia selama beberapa minit. Lakukan amalan ini dua kali seminggu.
=============================================================
reram
RE’ RAMBUT
Pelbagai faktor yang boleh menyebabkan masalah rambut terjadi seperti gejala hidup yang tidak sihat dan pemakanan yang tidak seimbang, juga faktor usia boleh menyumbang kepada masalah kepala botak dan gugur. Ia akan menyebabkan kita hilang keyakinan diri dan kehidupan seharian terjejas.
Dengan menggunakan produk Re’ Rambut, masalah-masalah tersebut boleh diatasi dengan senang dan cepat.
Re’ Rambut ini disediakan dalam bentuk roll-on dan hanya perlu disapukan pada tempat-tempat yang bermasalah seperti di kulit kepala, kening malah misai juga boleh digunakan.Urut perlahan selepas disapu supaya serum ini dapat meresap dengan lebih cepat.
Baunya yang harum dan teksturnya yang tidak berminyak memudahkan kita untuk menggunakannya di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa.

Kebaikan
·       Rambut gugur
·       Rambut beruban
·       Kulit kepala berkelemumur
·       Kepala botak
·       Kening nipis
·       Misai dan janggut tidak lebat atau beruban
147738-500x242G
Cara penggunaan
  • Sapukan di bahagian yang berkenaan dan urut perlahan.


imagestryhrt
Bahan-bahan
–Diperkaya dengan ginseng, vitamin E, nufera oil dan ramuan-ramuan terpilih.