Saturday, June 20, 2015

GAYA TIDUR MELAMBANGKAN PERSONALITI

Kadangkala kita tidak sedar dengan posisi tidur yang bermacam-macam gaya. Tapi tahukah anda, gaya tidur sebenarnya boleh menggambarkan personaliti seseorang? Mengikut suatu kajian yang telah dilakukan ke atas 1,000 orang, terdapat 6 posisi tidur yang menjadi kebiasaan kita.
 
1. TIDUR TERLENTANG DENGAN TANGAN DI ATAS BANTAL DAN KEPALA KE SISI
Seorang yang suka bergaul dan agak kurang ajar. Mereka yang tidur dengan posisi ini juga mempunyai personaliti yang agak tegang serta bermuka tebal tetapi sering terasa hati dengan kritikan yang diterima.
 
2. GAYA BAYI (BERBARING KE POSISI KIRI DENGAN KAKI BENGKOK)
Digambarkan sebagai seorang yang kasar dari segi luaran tetapi sebenarnya pemalu dan sensitif. Mereka memerlukan masa untuk mesra dengan orang lain tetapi akhirnya akan tampil biasa. Tahukan anda bahawa tidur dengan mengiring ke kiri boleh mendatangkan kompilasi kepada organ dalam badan seperti hati dan paru-paru? Jika anda tidur dengan gaya ini, seeloknya mengiring lah ke kanan.
 
3. TIDUR MENGIRING LURUS DENGAN KEDUA BELAH TANGAN DI SISI
Gemar bersosial serta senang bergaul tetapi sering ditipu kerana kelemahan mereka yang cepat percaya akan setiap individu termasuklah mereka yang tidak dikenali.
 
4. TIDUR MENGIRING DENGAN KEDUA TANGAN MENDEPA KE HADAPAN
Sukakan benda yang baru tetapi juga sering berkelakuan sinis dan curiga terhadap orang. Mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan dengan menyenaraikan keburukan serta kebaikannya berulang kali. Tetapi setelah sesuatu keputusan dibuat, mereka jarang mengubah pendirian atau menyesal.
 
5. TIDUR TERLENTANG
Seorang yang pendiam serta tidak gemar menguar-uarkan tentang sesuatu perkara. Namun, mereka ini sering meletakkan standard yang tinggi untuk diri sendiri dan juga orang lain dalam sesuatu hal.
 
6. TIDUR TERLENTANG DENGAN KEDUA BELAH TANGAN DI ATAS
Seorang pendengar dan kawan yang baik. Sering menghulurkan bantuan dan tidak suka akan populariti.


Sumber: Eh
=====================================================
glora capuccino
GLO’ RA CAPPUCINO

Glo’ra Cappucino adalah kopi untuk mencerahkan kulit yang kusam atau gelap dengan pantas dan efektif. Kesan pemutihan akan dialami dari hujung rambut ke hujung kaki menjadikan kulit seluruh badan anda mendapat warna yang sekata, lebih cerah dan putih serta halus bak kulit bayi.
Campuran sebuk mutiara iaitu bahan pelembap semulajadi kulit anda, sumber protein, vitamin B kompleks, polisakarida, dan sedozen mineral kepada tubuh badan. Serbuk mutiara juga mengandungi asid amino yang berfugsi spesifik untuk menggelakkan kulit kelihatan kasar, kekurangan nutrien dan idak memperlihatkan kulit kelihatan tua dan berkedut.

Kebaikan
 • Menerangkan mata dan awet muda
 • Meningkatkan tenaga dan mengurangkan stress
 • Merapat, memontok, menegang dan menyerikan
 • Melembutkan dan menghaluskan tekstur kulit
 • Wajah kelihatan lebih cerah, gebu, bersinar dan berseri-seri
 • Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
 • Meningkatkan imunasi badan, baik untuk kesihatan luaran dan dalaman
 • Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
 • Melangsingkan dan menjadikan bentuk badan menarik
 • Rambut lebih sihat, bersinar dan lembut
 • Untuk kuku kaki dan tangan yang sihat dan cantik
 • Sesuai untuk semua wanita yang inginkan kecantikan luaran dan dalaman