Tuesday, June 16, 2015

WAJIB CUBA CEGAH UBAN DENGAN 8 JENIS MAKANAN INI

Berikut beberapa makanan sihat dan semulajadi yang boleh mencegah rambut beruban.
  1. Coklat
Bukan sekadar enak dinikmati, malahan coklat juga mempunyai banyak manfaat buat kesihatan tubuh dan rambut anda. Coklat kaya dengan kandungan tembaga yang dikatakan dapat menghasilkan ‘melanin’ pada rambut anda. Sel-sel ‘melanin’ bermanfat meningkatkan pengeluaran warna rambut,s ehingga dapat mencegah kedatangan uban.
  1. Sayur-Sayuran Hijau
Sayur-sayuran merupakan sumber vitamin B6 dan B12 yang semulajadi. Kedua nutrisi ini diperlukan untuk menjaga agar rambut tetap sihat.
Malahan sayuran berdaun hijau seperti bayam merupakan sumber vitamin B yang baik. Pengambilan sayuran hijau yang kerap dapat membantu mengawal pertumbuhan uban pada rambut.
  1. Kacang Almond
Kacang almond merupakan salah satu jenis kacang-kacangan yang baik untuk menjaga kesihatan rambut. Kacang almond kaya vitamin E dan tembaga yang dapat mencegah uban dan menyihatkan rambut.
  1. Buah Beri
Buah daripada famili beri seperti strawberi, raspberry, dan cranberry sangat kaya vitamin C. Vitamin ini bukan hanya bermanfaat untuk menyihatkan rambut, tetapi dapat mencegah datangnya uban dan tanda-tanda penuaan semulajadi yang lain.
  1. Ikan Salmon
Ikan Salmon dikenali sebagai makanan laut yang sangat bagus untuk melawan pertumbuhan uban. Ini adalah kerana ikan salmon merupakan sumber semulajadi selenium, mineral yang mampu mempertahankan warna semulajadi rambut anda.
  1. Biji Bunga Matahari
Biji bunga matahari memiliki kandungan mineral dalam jumlah tinggi. Mineral ini mampu mengeluarkan dan mempertahankan kandungan melanin pada rambut, sehingga dapat mencegah uban.
  1. Produk Olahan Susu
Produk olahan susu juga kaya vitamin B, B6, dan B12. Ketiga vitamin ini penting untuk pengeluaran sel darah merah. Sel darah merah baik untuk mendorong pengaliran oksigen dan nutrisi ke kulit kepala anda, sehingga uban pun tidak mudah tumbuh.

Sumber: http://www.wom.my/kecantikan/makanan-cegah-uban/#ixzz3dC78ELyW 

===================================================
reram
RE’ RAMBUT
Pelbagai faktor yang boleh menyebabkan masalah rambut terjadi seperti gejala hidup yang tidak sihat dan pemakanan yang tidak seimbang, juga faktor usia boleh menyumbang kepada masalah kepala botak dan gugur. Ia akan menyebabkan kita hilang keyakinan diri dan kehidupan seharian terjejas.
Dengan menggunakan produk Re’ Rambut, masalah-masalah tersebut boleh diatasi dengan senang dan cepat.
Re’ Rambut ini disediakan dalam bentuk roll-on dan hanya perlu disapukan pada tempat-tempat yang bermasalah seperti di kulit kepala, kening malah misai juga boleh digunakan.Urut perlahan selepas disapu supaya serum ini dapat meresap dengan lebih cepat.
Baunya yang harum dan teksturnya yang tidak berminyak memudahkan kita untuk menggunakannya di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa.

Kebaikan
·       Rambut gugur
·       Rambut beruban
·       Kulit kepala berkelemumur
·       Kepala botak
·       Kening nipis
·       Misai dan janggut tidak lebat atau beruban
147738-500x242G

Cara penggunaan
  • Sapukan di bahagian yang berkenaan dan urut perlahan.


imagestryhrt

Bahan-bahan
–Diperkaya dengan ginseng, vitamin E, nufera oil dan ramuan-ramuan terpilih.