Wednesday, June 17, 2015

JOM JAGA KULIT ANDA!!!! KETIKA CUACA PANAS EKSTRIM

Cuaca Panas ekstrim Malaysia, Jom jaga kulit anda! Musim panas bakal  mengalami Pemanasan global atau fenomena ekuinoks yang melanda Malaysia kini dijangka akan berlarutan sehingga April depan. Oleh itu, wanita khususnya harus menjaga kesihatan dan kecantikan kulit anda. Berikut ialah tips penjagaan kecantikan kala tibanya musim panas ini, Jom! Langkah berjaga-jaga untuk anda kekal cantik.  

Tips 1  
Kepada anda yang tidak bekerja mahupun di pejabat digalakkan agar tidak keluar pada waktu 11:00 hingga 15:00 kerana di dalam waktu itu matahari akan menyerap kebanyakan kandungan vitamin dalam built anda. Secara tidak langsung akan melihatkan kesan seperti kurap, panau dan ruam kulit.  

Tips 2 
Minuman yang secukupnya penting bagi menampung kandungan air dalam badan. Jika badan kita kurang air kulit akan mula timbul masalah seperti kekeringan. Oleh itu, anda perlu minum air 1500ml sehari bagi menampung kandungan air yang hilang  

Tips 3 
Cuci wajah anda dengan kerap bagi mengelakkan kulit anda kering. Bagi anda yang tidak menggunakan solekan, anda perlu mencuci wajah anda dua kali sehari. Malah bagi meng menggunakan solakan di wajah, campurkan foundation bersama moisturizer bagi kekalkan kelembapan di wajah.  

Tips 4  
Ambil makanan yang berunsur kan vitamin E. Ini kerana, sumber makanan ini mampu memberikan kelembapan pada kulit. Antaranya ialah, tomato, strawberry, apple dan pelbagai lagi buah-buahan. 

Sumber: http://intrend.com.my/Gaya-Hidup/Tips-Gaya-Hidup/Article.aspx?arc=8990&sec=183

===========================================================

gsfg

COVERMARK FOUNDATION

Fungsi

  • Bedak asas  SPF 60, melindungi dari sinaran UV
  • Menutup masalah kulit berjerawat dan berjeragat
  • Merawat masalah wajah yang rosak
  • Sesuai untuk kulit sensitif, berjerawat dan berjeragat
  • Tahan 12 jam dan tidak berminyak
  • Kulit lebih halus dan mengurangkan parut
  • Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita 

Keistimewaan
·      Mengandungi Collagen untuk melambatkan proses penuaan kulit dan membantu kulit tampak lebih muda dan halus.
·      Menggunakan BB Cream Formula untuk tutupan cela serta parut dengan sekata.
·      Tidak perlu risau jika solekan comot atau hilang kerana penambahan Silikon yang membantu solekan lebih tahan lama dan tampak segar dan tegang.
·      Juga merawat masalah jerawat dan jeragat dan kulit sensitif.