Bahan-bahan yang diperlukan:
3 bungkus Mi 2 minit perencah kari MAGGI dimasak
Bahan-bahan (A):
· 1 sudu besar minyak
· 2 ulas bawang putih dicencang
· 1 biji bawang besar dipotong dadu
· 200gm jejari ketam, udang dan bebola ikan dipotong dadu
Bahan-bahan (B):
· 1 cawan sos tomato MAGGI
· 1 sudu kecil CukupRasa MAGGI
· 2 sudu besar pes tomato
· 1 sudu kecil dill
· 100gm daun selasih
Bahan-bahan (C):
· 100gm mentega
· 100gm tepung
· 100gm krim
· 400ml susu
· 1 sudu kecil CukupRasa MAGGI
Untuk hiasan:
· 200gm keju mozzarella
· 100gm keju parmesan
Cara membuat Lasagna Maggi:
Panaskan ketuhar pada 150 darjah Celsius. Di dalam periuk, tumiskan bahan A hingga wangi. Masukkan pula bahan B untuk gaul rata dan masak selama 3 minit. Sediakan satu lagi periuk untuk mencairkan mentega dan kacau tepung hingga pekat. Tuangkan krim, susu dan CukupRasa MAGGI serta gaul sebati. Gunakan mangkuk pembakar ketuhar untuk masukkan bahan B, Mi MAGGI yang telah dimasak, sos keju dan taburan keju. Bakar selama 25 minit dan hidangkan panas.